Skip to content

Partneri i suradnici

Partneri projekta

ipng-logo

Industrijski park Nova Gradiška (IPNG)

Industrijski park Nova Gradiška utemeljen je 2006. godine s ciljem razvoja industrijske zone i privlačenja novih investicija. Suradnja IPNG i Grada Nova Gradiška doprinijela je otvorenošću prema investitorima i fleksibilnošću prema njihovim potrebama. U IPNG trenutno djeluje više poduzeća različitih veličina te različitih područja djelovanja, od prehrambene do metaloprerađivačke industrije, koja zapošljavaju više od 400 stanovnika lokalnog područja.

www.ipng.hr

klimaoprema-logo

Klimaoprema

Klimaoprema je osnovana 1975.g. te se iz malog proizvodnog pogona sa 12 zaposlenih djelatnika razvila u tržišno prepoznatog proizvođača s robotiziranim i automatiziranim proizvodnim pogonom veličine 43.000 m² i 460 zaposlenih djelatnika.

Široki opseg je djelatnosti kojim se bavi Klimaoprema od kojih se izdvaja projektiranje, proizvodnja i održavanje opreme za klimatizaciju, ventilaciju i čiste prostore te inženjering u čistim prostorima, projektiranje, proizvodnja, montaža, servis, balansiranje i validacije.

www.klimaoprema.hr

hladnival-logo

Hladni val

Tvrtka Hladni Val počela je s radom 2009. godine. Proizvodni pogon s 28 zaposlenih nalazi se u Industrijskom parku u Novoj Gradiški.

Djelatnost tvrtke je strojna obrada metala i uključuje: CNC obradu, lasersko rezanje, savijanje CNC apkant presom, zavarivanje, rezanje plazmom, te industrijsko 3D printanje i graviranje.

Hladni Val proizvodi i izvozi ICEsonic strojeve za ekološki prihvatljivo industrijsko čišćenje pomoću suhog leda s primjenom u održavanju proizvodnih postrojenja i pogona, kao i za razne površinske obrade.

www.hladnival.hr

mig-automatika-logo

Migautomatika

Migautomatika je tvrtka specijalizirana za isporuku elektroopreme i opreme za automatizaciju procesa. Svojim klijentima, u suradnji s renomiranim proizvođačima opreme, osigurava opremu i komponente automatizacione tehnike te kompletnu tehničku podršku.

www.migautomatika.com

altpro-logo

Altpro

ALTPRO je specijalizirana visokotehnološka tvrtka koja se bavi razvojem i proizvodnjom signalno – sigurnosnih sustava za željezničku infrastrukturu i željeznička vozila. Proizvodni program tvrtke čine sustavi za detekciju vlakova, sustavi za osiguranje željezničko – cestovnih prijelaza te sigurnosni sustava za vozila bazirani na INDUSI tehnologiji (i60 i PZB90). Preko 25 godina iskustva u istraživanju, razvoju i proizvodnji u željezničkom sektoru čini ALTPRO jednim od ključnih čimbenika na globalnom tržištu s rješenjima u više od 50 zemalja na 6 kontinenata.

Trenutno više od 180 stručnjaka na 5 lokacija u Hrvatskoj i regiji djeluje u skladu s vizijom ALTPRO-a o inovativnom, integriranom i održivom pristupu željeznicama u cijelom svijetu.

www.altpro.com

inin-logo

ININ

ININ je softverska tvrtka iz Slavonskog Broda s 28 godina postojanja i iskustvom u razvoju i implementaciji softvera za proizvodne tvrtke (u metalnoj, drvnoj, prehrambenoj, građevinskoj, kemijskoj industriji i uslužnim djelatnostima). Osim ovih aplikacija, ININ prati najnovije tehnologije i razviju aplikacija temeljenih na umjetnoj inteligenciji (Artificial Intelligence, AI) za kontrolu kvalitete u proizvodnji, ali i Smart City aplikacije za gradove i općine.

www.inin.hr

Sfsb-logo

Strojarski fakultet Sveučilišta u Slavonskom Brodu (SFSB)

Strojarski fakultet Sveučilišta u Slavonskom Brodu jedan je od najznačajnih partnera u segmentu znanosti i obrazovanja. Kronološki, godine 1962., uz pomoć tadašnje Visoke tehničke škole iz Zagreba osnovan je Centar za izvanredni studij strojarstva u Slavonskom Brodu. Od 1979. godine pristupa Sveučilištu u Osijeku, a godine 1986., tada već kao  Institut za strojarstvo – strojarski fakultet, stječe pravo za organizaciju i izvođenje programa za stjecanje stručne spreme VII/1 stupnja obrazovnog profila (diplomirani inženjer strojarstva).

SFSB od 2020. godine sastavnica je Sveučilišta u Slavonskom Brodu. Na sveučilišnom preddiplomskom studiju i sveučilišnom diplomskom studiju Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu studira 965 studenta.

U okviru SFSB djeluje 5 Zavoda (Zavod za strojarske konstrukcije, Zavod za proizvodno strojarstvo, Zavod za inženjerstvo materijala, Zavod za industrijsko inženjerstvo te Zavod za energetiku) i Katedra za opće predmete i zajedničke sadržaje.

www.sfsb.unsb.hr

Suradnici projekta

clarum-logo

Clarum

Clarum je kompanija srednje veličine u privatnom obiteljskom vlasništvu. Core business je proizvodnja proizvoda od tijesta najviše kvalitete i visoke dodane vrijednosti. Izvorna tvornica suhe tjestenine kroz povijest se razvila u istraživački i proizvodni centar za tri najdinamičnije grupe proizvoda u europskoj trgovini:  suha tjestenina, svježi proizvodi od tijesta i zamrznuti proizvodi od tijesta.

www.clarum.hr

Web

EMPWR

EMPWR je globalni lider u proizvodnji proteinskih pločica u vlasništvu belgijske kompanije Aminolabs. Proizvodni kapaciteti tvornice u Novoj Gradišci koja zapošljava više od 500 djelatnika je 250 milijuna pločica.

www.empwrnutrition.com